Ministerstvo kultury: Memorandum o spolupráci Českých center a Institutu umění – Divadelního ústavu

08.01.2020 20:44

Generální ředitel Českých center (ČC) Ondřej Černý a ředitelka Institutu umění – Divadelního ústavu (IDU) Pavla Petrová podepíšou v pátek 20. 12. 2019 Memorandum o spolupráci obou institucí v oblasti podpory kulturních projektů.

Ministerstvo kultury: Memorandum o spolupráci Českých center a Institutu umění – Divadelního ústavu
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Podpisem dokumentu dochází k deklarování podpory a spolupráce ve vybraných oblastech rozvoje kulturních projektů. Hlavním cílem této deklarace je využít stávající potenciál Českých center a IDU k zajištění dlouhodobé spolupráce s efektivním dopadem na propagaci České republiky ve světě. Zástupci obou institucí vyjádřili zájem o vzájemnou podporu účasti obou institucí na mezinárodních akcích. Spolupráce se týká oblastí spojených s tvorbou a sdílením prezentačních projektů, součinnosti při tvorbě koncepcí vybraných výstav směřujících do v zahraničí, vyšší informační provázanosti a možnosti spolupráce s odborníky a specialisty obou institucí.

Ondřej Černý, generální ředitel Českých center: „Česká centra prosazují českou identitu, kreativitu, networking na poli veřejné diplomacie. V této souvislosti bych rád zdůraznil, že k úspěšné prezentaci české kultury v zahraničí je nezbytná spolupráce s klíčovými českými kulturními institucemi na tomto poli. Účelem memoranda mezi Českými centry a Institutem umění – Divadelním ústavem je ukotvení spolupráce, která tímto počinem získává koncepci pro naši další spolupráci. Jedná se tedy o další, konkrétní krok v intencích koordinace zahraniční prezentace mezi organizacemi spravované Ministerstvem zahraničních věcí (Česká centra) a Ministerstvem kultury (IDU).“

Pavla Petrová, ředitelka IDU: „Posláním IDU je poskytovat české a zahraniční veřejnosti komplexní služby z oblasti divadla a dílčí služby z dalších oblastí umění (hudba, literatura, tanec a vizuální umění). Shromažďujeme, zpracováváme a zpřístupňujeme předměty sbírkového charakteru vztahující se k oblasti divadla, věnujeme se vědeckému výzkumu a vzdělávání, podílíme se na mezinárodních projektech a vydáváme odbornou literaturu. Jsme také sídlem Kanceláře Kreativní Evropa – Kultura. Významnou agendou je také realizace zahraničních výstav a rezidenčních pobytů pro české umělce, koordinace kurátorských cest, visitors programů, presstripů, prezentace a propagace české hudby a ostatního scénického umění v teritoriích působnosti zahraniční sítě ČC. Považuji proto spolupráci s Českými centry za další posun v oblasti propagace a prezentace České republiky v zahraničí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…