Ministerstvo obrany: Japonský Parlamentní viceministr pro obranu diskutoval s náměstkem Landovským

02.08.2017 14:20

Od čtvrtka 27. do pátku 28. července v České republice pracovně pobýval japonský Parlamentní viceministr obrany Takayuko Kabayashi. Na půdě Ministerstva obrany se setkal s náměstkem Jakubem Landovským.

Ministerstvo obrany: Japonský Parlamentní viceministr pro obranu diskutoval s náměstkem Landovským
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

V rámci svého programu se ve čtvrtek 27. července vedle pracovního oběda na Ministerstvu zahraničních věcí setkal také s Jakubem Landovským, s náměstkem pro řízení sekce obranné politiky a strategie Ministerstva obrany, se kterým si vyměnil pohledy na aktuální mezinárodně-politické dění a možnosti spolupráce ČR a Japonska v oblasti obrany.

Oba také podepsali Memorandum mezi Ministerstvem obrany ČR a Ministerstvem obrany Japonska o spolupráci a výměnách v oblasti obrany, které vytváří rámcové předpoklady pro další rozvoj česko-japonské obranné spolupráce.

Následující den, tedy v pátek 28. července navštívila delegace viceministra Kabayashiho liberecký 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany, kde se vedle jeho funkcí zajímala i o jeho postavení v integrovaném záchranném systému či o způsob interakce s orgány města.

Závěrem svého pobytu v České republice navštívila japonská delegace i Letecké muzeum v Kbelích, kde se vedle způsobu prezentace české vojenské letecké historie, seznámil i s historickými kořeny česko-japonských vojenských vztahů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.