Ministerstvo obrany: Navýšení počtu vojáků k plnění úkolů Policie ČR

10.04.2020 7:34

Vláda včera projednala a schválila změnu svého nařízení o povolání vojáků v činné službě a příslušníků Celní správy České republiky k plnění úkolů Policie České republiky v souvislosti s epidemií koronaviru. Změna umožní navýšit nejvyšší možný počet povolaných vojáků o další dva tisíce.

Ministerstvo obrany: Navýšení počtu vojáků k plnění úkolů Policie ČR
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Cílem navýšení počtu vojáků k plnění úkolů Policie České republiky je pomoci plnit přijatá zvýšená bezpečnostní opatření proti koronaviru. Tím nedojde k vyčerpání sil a prostředků policie a nebude negativně ovlivněno provádění standardních úkolů policie v oblasti vnitřní bezpečnosti při standardním výkonu zajišťování veřejného pořádku a úkolů v trestním řízení. Nejvyšší možný počet povolaných vojáků naroste o další dva tisíce.

Ministr obrany Lubomír Metnar k opatření řekl: „Vláda dnes rozhodla o zvýšení počtu vojáků vyčleněných ve prospěch Policie ČR o dva tisíce, tedy na 4 096 osob. Toto nařízení je platné po dobu trvání nouzového stavu. Armáda pomáhá, kde je třeba, a budeme v tom pokračovat.“

Povoláním vojáků v činné službě k plnění úkolů Policie České republiky nebude snížena obranyschopnost České republiky ani plnění mezinárodních závazků. Navýšením počtu vojáků bude policie schopna zachovat současný rozsah každodenní služby poskytované občanům České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…