Ministerstvo obrany: První letošní výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

25.01.2020 19:27

V úterý 21. ledna Ministerstvo obrany vyhlásilo v tomto roce první výběrové řízení na zjištění zájemce o koupi nepotřebného nemovitého majetku s minimální požadovanou kupní cenou, která v souhrnu přesahuje 21,4 milionu korun.

Ministerstvo obrany: První letošní výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Informaci o zveřejnění inzerátu na internetových stránkách ZDE a ZDE přinesl dnes také deník Právo. Současně jsou tyto nemovitosti nabízeny ke koupi i na veřejných portálech ZDE a ZDE.

Ministerstvo obrany nabízí kromě 46 již dříve inzerovaných nemovitostí, které se dosud nepodařilo prodat, také dvě nové nemovitosti, konkrétně pozemky v Jemnici a Táboře. Celkem se jedná o 48 nemovitostí, z nichž většinu tvoří pozemky různých kategorií, včetně zemědělských a lesních ploch, které jsou nabízené jak samostatně, tak v různě velkých souborech a výměrách.

Nabízené jsou například pozemky u obce Vítězná u Dvora Králové n/L v katastrálním území Huntířov. Nabídky v této lokalitě představují dva pozemky s rybníkem a hrází a další dva bezprostředně navazující pozemky. Zajímavá je i lokalita v Lešanech nad Sázavou, které se týkají tři nabídky, a na prodej jsou také pozemky na Nymbursku u obce Straky nebo na několika místech v Kolíně.

Tradičně jsou nabízeny také často poptávané objekty bývalého pohraničního opevnění, které jsou tentokráte rozptýlené do různých katastrálních území. Na jižní Moravě u Mikulova je nabízeno sedm objektů stálého lehkého opevnění, tzv. řopíky. Ve Slezsku je k prodeji dokonce opevnění větší kategorie. Jedná se o dvoupodlažní pěchotní srub s názvem „Nad potokem“ v opavské městské části Jaktař. U Opavy je nabízen ještě jeden řopík u Milostovic. V nabídce je inzerován i řopík u Starého města pod Sněžníkem v Olomouckém kraji.

Další nabídka nemovitostí bude zveřejněna ještě v průběhu prvního čtvrtletí tohoto roku.

Internetové stránky ZDE obsahují uvedené i další nemovitosti, jejich fotografie a koncepty kupních smluv. Na stránkách lze nalézt podrobné informace o všech nabízených objektech, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek a povinný formulář Prohlášení zájemce o koupi.

Pro zájemce o pohraniční opevnění je na uvedených stránkách zveřejněn aktualizovaný dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí těchto objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…