Ministerstvo obrany: Situace v podniku VOP CZ směřuje ke stabilizaci

23.10.2023 19:15 | Tisková zpráva

Na dnešním jednání výboru pro obranu informovala ministryně obrany Jana Černochová přítomné poslankyně a poslance o aktuální situaci ve státním podniku VOP CZ. Kromě ministryně poslancům situaci popsala také vrchní ředitelka sekce majetkové Marta Kopecká, která státní podnik v minulých dnech navštívila a jednala s vedením podniku i se zástupci odborů.

Ministerstvo obrany: Situace v podniku VOP CZ směřuje ke stabilizaci
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Jednání výboru se zúčastnili i ředitel VOP CZ Marek Špok a Michal Petrovka, předseda Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

„Od svých kolegů jsem se nechala informovat o situaci v podniku, kterou prověřovali přímo na místě. Mým cílem je, aby podnik fungoval a aby veškeré know how zůstalo v rukách státu. V konfliktu na Ukrajině se totiž jasně ukazuje, že schopnost státu opravovat vojenskou techniku je naprosto zásadní pro udržení bojeschopnosti armády,“ uvedla po jednání výboru Černochová.

Jednání v minulých dnech se týkala zejména představy zakladatele, tj. Ministerstva obrany, o fungování tohoto státního podniku. Cílem není v prvé řadě ziskovost, ale to, aby ve státních rukách zůstalo klíčové know how, které je v některých případech nezbytné pro zabezpečení například obranyschopnosti země v případě krize. Za součást know how samozřejmě zakladatel považuje též udržení klíčových zaměstnanců, a proto mimo jiné jasně odmítl snižování platů.

„Na již dříve oznámené kontrole podniku ze strany resortu obrany se po proběhlých jednáních nic nemění, protože chceme mít detailní přehled o dění v podniku a jeho hospodaření,“ uvedla vrchní ředitelka sekce majetkové Marta Kopecká s tím, že kontrola stále probíhá, a proto je předčasné komentovat její možná zjištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…