Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

29.09.2020 22:57

V úterý 29. září 2020 vyhlásilo Ministerstvo obrany další výběrové řízení na zjištění zájemce o koupi nepotřebného nemovitého majetku.

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Informaci o zveřejnění inzerátu na internetových stránkách www.onnm.army.cz, www.nabidkamajetku.cz a www.centralniadresa.cz přinesl v dnešním vydání také deník Právo (str.13). Současně jsou tyto nemovitosti nabízeny ke koupi i na veřejných realitních portálech www.sreality.cz a www.hyperreality.cz.

Přestože je v aktuální nabídce tentokrát jen 19 položek, přičemž čtyři z nich jsou nabízeny poprvé, určitě si zájemci vyberou. Za velmi zajímavou nabídku lze považovat pozemky v obci Hradešín (k.ú. Škvorec) s výměrou cca 1,2 ha a 0,7 ha. Dále jsou nabízeny menší pozemky v Praze Michli, Malé Chuchli, v Ústí nad Labem, v severočeském regionu u Přestavlk (mezi Roudnicí nad Labem a Budyní nad Ohří), či u obce Velichov cca 2 km severně od Žatce. Za zmínku stojí i pozemky se dvěma menšími objekty (bývalé přečerpávací stanice) v katastru obce Sudoměřice u Bechyně.

Součástí celé této nabídky s minimální souhrnnou požadovanou kupní cenou přesahující 5,5 mil. Kč je také šest objektů bývalého pohraničního opevnění. Pět z nich je lehkých, tzv. „řopíků“ (dva jihovýchodně od Mikulova a po jednom u Dyjákovic, u Starého Města pod Králickým Sněžníkem a u Velkých Heraltic) a jeden těžký (Pěchotní srub OP-S 16 „Na středním poli“) v Opavě-Kateřinkách, v místně zvané lokalitě „Za Humny“.

Internetové stránky Odboru nakládání s nepotřebným majetkem www.onnm.army.cz a http://www.hyperreality.cz obsahují informace i o dalších již dříve inzerovaných nemovitostech včetně fotografií nabízených objektů a podrobných informací k nim. Naleznete zde koncepty kupních smluv spolu s podmínkami prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek, apod. Na těchto internetových stránkách je rovněž k dispozici povinný formulář „Prohlášení zájemce o koupi“. Pro zájemce o pohraniční opevnění je na uvedených stránkách také zveřejněn aktualizovaný dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů, případně kontakty pro získání bližších informaci v té které konkrétní oblasti (pod odkazem „Dokumenty“/“Nakládání s objekty SLO a STO…“).

Zároveň již dopředu avizujeme, že poslední letošní nabídka nepotřebných nemovitostí MO bude prezentována 27. října 2020. Připravováno k inzerci je několik zcela nových nemovitostí, např. další pozemky v Praze-Michli, Studnicích (u Vyškova) či nemovitosti v lokalitě Koukalka (mezi Rožmitálem pod Třemšínem a Spáleným Poříčím). Díky objektům v Domašově u Jeseníka si na své přijdou také zájemci o pevnostní objekty. Množství nemovitostí, které budou v posledním termínu v roce 2020 zveřejněny, bude záviset na zájmu, resp. nezájmu o nemovitosti inzerované 1. září 2020. Vše bude možné shlédnout na výše uvedených internetových stránkách v sekci Nemovitý majetek/Připravované prodeje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…