Ministerstvo pro místní rozvoj: O titul Vesnice roku 2018 soutěží 228 obcí

05.05.2018 18:59

Dohromady 228 soutěžících obcí z celé České republiky se přihlásilo do letošního ročníku soutěže a bude se ucházet o titul Vesnice roku 2018. K titulu náleží finanční odměna ve výši až dva miliony korun od Ministerstva pro místní rozvoj a vůz ŠKODA OCTAVIA COMBI G-TEC na dva roky zdarma.

Ministerstvo pro místní rozvoj: O titul Vesnice roku 2018 soutěží 228 obcí
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„Je to skvělé. Přes dvě stě obcí se i letos rozhodlo jít do soutěže a prezentovat náš krásný venkov ve všech jeho podobách. Přeji všem soutěžícím hodně štěstí v krajském kole a krajským komisařům hodně sil. Věřím, že jejich rozhodování nebude jednoduché,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Nejpočetnější zastoupení, 25 soutěžících obcí, má Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina. Nejméně obcí se přihlásilo do soutěže v Olomouckém kraji, a to 11. V měsíci květnu a červnu budou probíhat krajská kola. Všechny přihlášené obce budou navštíveny krajskou hodnotitelskou komisí. V čase, který jim bude určený, mohou obce prezentovat jejich realizované i plánované projekty, tradiční akce, které pořádají, společenský život, jež zpestřuje celý jejich kalendářní rok a mnohé další.

Vítězové krajských kol postupují do celostátního kola, které se uskuteční první zářijový týden. Vítěz celostátního kola a nositel titulu „Vesnice roku 2018“ bude vyhlášen 15. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích. Příjemným bonusem pro vítěze je finanční odměna ve výši až dva miliony korun od Ministerstva pro místní rozvoj. Dále pak zapůjčení osobního vozu ŠKODA OCTAVIA COMBI G-TEC, který vítězi poskytne na dva roky zdarma partner soutěže ŠKODA AUTO.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…