Ministerstvo pro místní rozvoj: Pohřeb mimo rakev bude i nadále zakázán

04.04.2016 18:36

Ministerstvo pro místní rozvoj upozorňuje, že informace některých médií o uvažovaných změnách v různých typech pohřbívání (např. mimo rakev) v připravované novele zákona o pohřebnictví, se nezakládají na pravdě.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Pohřeb mimo rakev bude i nadále zakázán
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Nic takového se v žádném případě netýká 6 000 veřejných hřbitovů v ČR. V žádném z těchto veřejných pohřebišť, které lidé znají a kam chodí, se nebude pohřbívat podle jiných, než zavedených tradic, protože by to byl přestupek. U soukromých pohřebišť tomu ale samozřejmě může být jinak, i zde ale podmínky pohřebiště schvaluje příslušný krajský úřad.

Zákon o pohřebnictví není jen o technických parametrech pohřbívání. Proto jeho navrhovaná důvodová zpráva hodnotí jiné typy pohřbívání, pokud nejsou v rozporu např. s hygienickými normami, v případě neveřejných pohřebišť, jako slučitelné s dobrými mravy. Rituály pohřebnictví se vyvíjejí, například pohřeb žehem povolila plně Římskokatolická církev až v roce 1969.

Ztráta blízké osoby patří k velkým životním tragédiím a my všichni bychom měli být maximálně vstřícní k soukromým rituálům těch, kdo prožili tragickou ztrátu a vyrovnávají se s ní podle svého charakteru, kultury či náboženských rituálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…