Ministerstvo pro místní rozvoj: Zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu se týká období před pěti lety

29.03.2016 14:09

Ministerstvo pro místní rozvoj pod vedením Karly Šlechtové vítá snahu NKÚ důsledně kontrolovat peníze vydávané na sociální bydlení. Důrazně ovšem upozorňuje, že zjištění dnes publikované zprávy se týká hlavně období téměř před pěti lety. Nynější nález NKÚ řešila ministryně Karla Šlechtová ihned po svém nástupu do funkce, a proto již v loňském roce zařadila do Plánu nelegislativních prací vlády pro rok 2016 revizi Koncepce bydlení.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu se týká období před pěti lety
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Například NKÚ kritizovaná koncepce podpory bydlení zadaná externí firmě vznikla v roce 2011. Také programová dokumentace, která se týká kontroly NKÚ, byla platná pouze do roku 2015.

MMR pod vedením ministryně Karly Šlechtové vytvořilo pro období let 2016 až 2020 novou programovou dokumentaci, která již plně odpovídá současným potřebám sociální bytové politiky. Například jakákoli nová výstavba sociálních bytů je od roku 2016 vázána na věcné zdůvodnění záměru a na analýzu potřebnosti bytů v dané lokalitě.

Nová pravidla také znesnadňují pronajímat byty jiným, než sociálně znevýhodněným občanům (jde například o matky s dětmi, invalidy). Od letošního roku musí příjemce dotací periodicky hlásit a zdůvodňovat obsazenost bytů včetně sociální struktury obyvatelstva.

Nařízení vlády, které počítá s podporou na pořízení obydlí osobami mladšími 36 let, které pečují o dítě do 6 let se začalo připravovat již koncem roku 2014 a  výhodné úvěry pro mladé bude nově administrovat Státní fond rozvoje bydlení, tedy již bez bank. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…