Ministerstvo průmyslu a obchodu: Podpora infrastruktury pro umělou inteligenci

18.05.2019 19:24

Ministerstvo průmyslu a obchodu zve na seminář Podpora infrastruktury pro umělou inteligenci, který se koná v pondělí 27. května od 9:00 hodin v budově Ministerstva průmyslu a obchodu, Na Františku 32, Praha 1.

Ministerstvo průmyslu a obchodu: Podpora infrastruktury pro umělou inteligenci
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Seminář je připraven pro státní zaměstnance, malé a střední podniky a novináře. Jedná se o již druhý ze série seminářů MPO k prioritním tématům digitalizace a inovací a jejich vlivům na společnost.

První část setkání bude věnována zejména představení Národní strategie umělé inteligence v České republice a jejím dopadům, Studii potenciálu umělé inteligence v ČR a Studii umělé inteligence v zemích V4, dále představení spolupráce České republiky s Izraelem v oblasti inovací, právním, etickým a společenským aspektům umělé inteligence a podpoře infrastruktury pro její rozvoj. Druhá část představí praktické příklady dobré praxe v ČR i zahraničí.

Vystoupí zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, Institutu pro politiku a společnost, Česko-izraelské smíšené obchodní komory, NÚKIB, ČVUT a Kanceláře vládního zmocněnce pro lidská práva. Účast přislíbili rovněž zástupci firem, které se na umělou inteligenci specializují, například Microsoft, IBM, Facebook, Behavee, Bighub a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…