Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se vyjadřuje k úpravě údajů ve školním atlasu

02.09.2016 14:01

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy obdrželo informaci o chybných údajích obsažených v jednom ze školních atlasů, uvedeným podnětem se proto začalo obratem zabývat. Informace obsažené v atlase jsou výsledkem práce autora dané publikace, odborného redaktora vydavatelství a recenzentů. V případě, že učebnice obsahuje faktické chyby, MŠMT může na tuto skutečnost upozornit resp. rozhodnout, zda danému titulu udělí schvalovací doložku či nikoliv.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se vyjadřuje k úpravě údajů ve školním atlasu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy lituje nešťastně zvolené formulace v dopisu, která mohla způsobit nynější nesprávné interpretace.

MŠMT nemůže předjímat a ani nepředjímalo výsledek toho, jakým způsobem budou informace upravené. V současné době je podnět vyhodnocován. Dle Ministerstva zahraničních věcí nevyjadřují údaje v atlasu zahraničněpolitické pozice České republiky.

V této otázce je rozhodující stanovisko MZV:

http://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/prohlaseni_a_stanoviska/x2016_08_31_prohlaseni_mzv_ke_statusu_mest_jeruzalem.html

Statement of the Ministry of Education, Youth and Sport concerning School Atlas Data Editing

The Ministry of Education, Youth and Sport (MEYS) of the Czech Republic has received information on inaccurate data contained in one of the school atlases. It has, therefore, immediately started assessing the contents of the notice, bearing in mind that any information incorporated in the atlas concerned is the outcome of work of its author, the publisher’s specialist editor and reviewers. If any teaching aid is revealed to comprise inaccurate data, the MEYS may point it out or take a decision whether the publication in question can be granted the so called endorsement of the MEYS or not.

The MEYS regrets the unfortunately unclear wording contained in its letter that may have stimulated the current misleading interpretations. The MEYS cannot and has not anticipated the outcome of any possible future data adjustment. The information received by the MEYS is currently being assessed. According to the Ministry of Foreign Affairs, any data contained in the school atlas do not express the foreign policy positions of the Czech Republic.

The conclusive opinion on the matter in hand is expressed in the Ministry of Foreign Affairs’ statement:

http://www.mzv.cz/jnp/en/issues_and_press/mfa_statements/x2016_08_31_statement_on_status_of_jerusalem.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…