Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zveřejnilo Sedm kroků k férovému financování sportu

20.06.2017 16:53

Přehled opatření, která udělalo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy v letech 2015 a 2017 pro férové financování sportu:

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zveřejnilo Sedm kroků k férovému financování sportu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

·         Byla přijata a zveřejněna strategie dlouhodobého rozvoje sportu. V ní byly určeny jasné klíčové cíle, kterými se stala podpora sportování dětí, podpora trenérů a podpora státní reprezentace. Hlavní dokumenty:

o   Koncepce rozvoje sportu 2016 - 2025

o   Plán podpory rozvoje sportu v letech 2015 – 2017

·         Ministerstvo prosadilo ukotvení nástrojů k férové podpoře sportu. Byly zakotveny rejstřík sportovišť a rejstřík sportovců. Tyto kroky obsahuje prosazená novela zákona o podpoře sportu, jsou tedy zveřejněny tak, aby byly plně kontrolovatelné a transparentní.

·         Tak jak sportovní kluby dlouhodobě požadovaly, byl zaveden revoluční program přímé podpory sportovních klubů a sportování dětí. Podařilo se také navýšit částky pro tuto oblast.

o   V roce 2016 vyplaceno 350 mil. Kč

o   V roce 2017 se vyplácí 800 mil. Kč

·         MŠMT připravilo nové investiční programy, které umožní podporu projektů obcí, spolků. Je v nich kladen důraz na podporu sportování dětí a mládeže, společné financování státem, krajem a obcí a na vysokou míru stavební připravenosti. K vyhlášení programů dojde ještě v červnu 2017.

·         Ministerstvo zavedlo vícestupňovou kontrolu dotací a zavedlo další opatření k posílení transparentnosti - žádá po příjemcích dotace rozpočet a doložení účelu využití dotace, došlo k zařazení kontrol v oblasti sportu do plánu kontrol MŠMT – tyto kontroly nebyly v minulosti (2013 až 2015) prováděny. Tyto kroky vycházejí z doporučení NKÚ a reagují na nedostatky, které NKÚ zjistil v předchozích letech.

·         Bylo nařízeno sedm mimořádných kontrol, vedle toho proběhlo 14 řádných kontrol.

·         V rámci kontrolní činnosti úřadu bylo uskutečněno 11 auditů, bylo také posuzováno téměř 10 případů střetu zájmu a úniků informací ze strany zaměstnanců odboru sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…