Ministerstvo spravedlnosti: Slavnostní otevření zrekonstruované budovy v Justičním areálu na Míčánkách

01.03.2024 10:17 | Tisková zpráva

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek včera slavnostně přestřihl pásku u nově zrekonstruované budovy v Justičním areálu na Míčánkách v Praze.

Ministerstvo spravedlnosti: Slavnostní otevření zrekonstruované budovy v Justičním areálu na Míčánkách
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Cílem investiční akce bylo provedení rekonstrukce poslední budovy v Justičním areálu Na Míčánkách. Jednalo se o kompletní rekonstrukci samostatně stojícího nepodsklepeného objektu, při které byla budova navýšena o jedno patro a byla provedena vestavba v podkroví.

ylo vybudováno 23 nových kanceláří a modernizováno 63 kanceláří. Součástí prací byla kompletní výměna podlah a stropů, oken, veškerá zdravotně technická instalace a rozvody elektroinstalace včetně datových sítí. Obnoveny byly vnitřní omítky, dodány nové podlahové krytiny a nový nábytek. Zároveň byl instalován nový výtah.

V budově bude sídlit Probační a mediační služba - středisko Praha, Evropský žalobce a využije ji i Městský soud v Praze.

Celkové náklady na rekonstrukci objektu činily 267,84 milionu korun, stavba byla dokončena v stanoveném termínu 22. 11. 2023 a kolaudace se uskutečnila v prosinci 2023. Areál s celkovou zastavěnou plochou 11 212 m² sloužil dříve za Rakousko-Uherska vojenským účelům, nacházela se zde kasárna Jana Roháče z Dubé, později zde sídlil 28. pražský pluk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…