Ministerstvo spravedlnosti: Slavnostní otevření zrekonstruované budovy v Justičním areálu na Míčánkách

01.03.2024 10:17 | Tisková zpráva

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek včera slavnostně přestřihl pásku u nově zrekonstruované budovy v Justičním areálu na Míčánkách v Praze.

Ministerstvo spravedlnosti: Slavnostní otevření zrekonstruované budovy v Justičním areálu na Míčánkách
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Cílem investiční akce bylo provedení rekonstrukce poslední budovy v Justičním areálu Na Míčánkách. Jednalo se o kompletní rekonstrukci samostatně stojícího nepodsklepeného objektu, při které byla budova navýšena o jedno patro a byla provedena vestavba v podkroví.

ylo vybudováno 23 nových kanceláří a modernizováno 63 kanceláří. Součástí prací byla kompletní výměna podlah a stropů, oken, veškerá zdravotně technická instalace a rozvody elektroinstalace včetně datových sítí. Obnoveny byly vnitřní omítky, dodány nové podlahové krytiny a nový nábytek. Zároveň byl instalován nový výtah.

V budově bude sídlit Probační a mediační služba - středisko Praha, Evropský žalobce a využije ji i Městský soud v Praze.

Celkové náklady na rekonstrukci objektu činily 267,84 milionu korun, stavba byla dokončena v stanoveném termínu 22. 11. 2023 a kolaudace se uskutečnila v prosinci 2023. Areál s celkovou zastavěnou plochou 11 212 m² sloužil dříve za Rakousko-Uherska vojenským účelům, nacházela se zde kasárna Jana Roháče z Dubé, později zde sídlil 28. pražský pluk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…