Ministerstvo zahraničí: ČR podpořila Chartu k začleňování osob se zdravotním postižením do humanitárních aktivit

26.01.2020 14:19

Česká republika podpořila Chartu k začleňování osob se zdravotním postižením do humanitárních aktivit. Charta vznikla v květnu 2016 na Světovém humanitárním summitu jako mezinárodní iniciativa usilující o to, aby osoby s postižením měly bez jakékoliv diskriminace přístup k humanitární pomoci.

Ministerstvo zahraničí: ČR podpořila Chartu k začleňování osob se zdravotním postižením do humanitárních aktivit
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

„ČR se jako signatář Charty zavazuje podporovat zapojení osob se zdravotním postižením a jejich zastupujících organizací do humanitární pomoci, od vyhodnocování potřeb a plánovacích procesů, přes praktickou dostupnost služeb po vyhodnocení jejich kvality. Lidé se zdravotním postižením čelí při humanitárních krizích zpravidla větším překážkám než běžná populace. Přitom stačí drobná opatření, včetně jejich přímého zapojení, aby se většinu těchto překážek podařilo překonat,“ vysvětluje Hana Volná, zástupce ředitele Odboru rozvojové spolupráce a humanitární pomoci.

Charta obsahuje konkrétní politické závazky zaměřené na to, aby se podařilo zajistit dostupnost humanitární pomoci pro lidi se zdravotním postižením a také jejich ochranu v souladu s mezinárodním právem před násilím, vykořisťováním a zneužíváním, včetně sexuálního a genderového násilí, kterému bývají v krizových situacích vystaveni.

Chartu podpořilo více než 70 aktérů, mezi nimiž jsou státy, agencie OSN a řada neziskových organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …