Ministerstvo zahraničí: Česko pomáhá s Covidem v Zambii

02.06.2022 17:05 | Tisková zpráva

Česká republika dodala první dodávku vakcín Pfizeru do Zambie. Celkem 250 tisíc dávek předal velvyslanec ČR v Zambii P. Procházka. Následná druhá dodávka by měla proběhnout v průběhu června a to ve stejném objemu.

Ministerstvo zahraničí: Česko pomáhá s Covidem v Zambii
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Český dar dle zambijské strany přináší významnou podporu v probíhající vakcinační kampani proti covid-19 ve chvíli, kdy počet onemocnění v zemi začíná znovu narůstat.

ČR zároveň plánuje darování jednoho milionu vakcín proti covid-19 do Indonésie, která zahajuje očkování posilujícími dávkami. To by se mělo uskutečnit v průběhu letních měsíců a Česko se tak podílí na vakcinačním úsilí proti covid-19 v rozvojových zemích.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…