Ministerstvo zahraničí: EU hledá mladé absolventy práv

02.08.2020 9:01

Absolvovali jste nedávno studium práv a máte vynikající schopnosti a dovednosti? Jste ambiciózní a silně motivovaní? Pokud vás tento popis vystihuje, čtěte dál!

Ministerstvo zahraničí: EU hledá mladé absolventy práv
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Evropská unie má před sebou rozsáhlé a komplexní výzvy, které si žádají ty nejlepší z nás. V současné době hledáme talentované absolventy studia práv, kteří jsou připraveni ujmout se široké škály úkolů v oblasti tvorby právních předpisů, výzkumu a účasti na mezinárodních fórech. Požadujeme vysokou míru kreativity, odolnosti a bystrý úsudek. Na oplátku nabízíme podnětné pracovní prostředí a příležitost pozitivně ovlivnit dění v Evropě ve prospěch jejích občanů.

Jako právník v orgánech EU budete poskytovat právní poradenství, zajišťovat zákonnost a redakční kvalitu právních aktů, provádět podrobné právní rešerše a analýzy a zastupovat příslušný orgán v soudních řízeních před Soudním dvorem EU. Rovněž se můžete zapojovat do interinstitucionálních jednání v rámci přijímání právních aktů EU, účastnit se mezinárodních fór a komunikovat s právními poradci zahraničních ministerstev a mezinárodních organizací.

Abyste se mohli přihlásit, musíte být občanem EU a ovládat alespoň dva úřední jazyky EU minimálně na úrovni C1 (důkladná znalost): jazyk 1 (jeden z 24 úředních jazyků EU) a jazyk 2 (angličtinu nebo francouzštinu). Kromě toho byste měli mít vzdělání na úrovni odpovídající ukončenému vysokoškolskému vzdělání v délce alespoň 4 let, doložené diplomem v oboru práva, nebo byste měli být oprávněni vykonávat profesní činnost jako právník v členském státě EU.

EU jakožto zaměstnavatel nabízí profesionální prostředí s obrovským množstvím příležitostí ke vzdělávání, prohlubování dovedností a rozvoji kariéry. Respekt ke kulturní rozmanitosti a prosazování rovných příležitostí přitom patří k základním principům EU. O politice rovných příležitostí úřadu EPSO se více dozvíte ZDE.

Podrobné informace o požadované kvalifikaci a kritériích způsobilosti, průběhu výběrového řízení a způsobu podávání přihlášek naleznete na internetových stránkách ZDE.

Přihlášky lze podávat od 30. července do 15. září 2020, 12:00 hodin (poledne) bruselského času.Odkaz: EPSO/AD/381/20 EU Careers můžete sledovat na Facebooku (ZDE), Twitteru (ZDE), YouTube (ZDE) a Instagramu (ZDE).

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…