Ministerstvo zahraničí: Koncert židovské a marocké hudby v Trauttmansdorffském paláci

20.06.2022 22:54 | Tisková zpráva

Velvyslanectví Marockého království a Ministerstvo zahraničních věcí ve spolupráci se Společností židovských žen ČR uspořádalo v prostorách Trauttmansdorffského paláce Koncert židovské a marocké hudby na podporu mezikulturního a mezináboženského dialogu.

Ministerstvo zahraničí: Koncert židovské a marocké hudby v Trauttmansdorffském paláci
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Úvodní slovo Koncertu židovské a marocké hudby v podání předních českých violoncellistů Dominiky Weiss Hoškové a Doc. Jiřího Hoška pronesl náměstek ministra zahraničních věcí Jiří Kozák a velvyslankyně Marockého království v České republice J.E. Hanane Saadi. „Koncert je výrazem velkého porozumění a zároveň dokládá prolínání židovských a marockých tradic a historie,“ uvedl Kozák.

Koncertem prováděl zvláštní zmocněnec pro holocaust, mezináboženský dialog a svobodu vyznání Robert Řehák. Pozvání přijaly významné osobnosti z oblasti diplomacie, politiky i kultury, mezi kterými byli velvyslanec Egypta J.E. Said Mohamed Elsaid Hindam, velvyslanec Turecka J.E. Egemen Bagis, velvyslankyně Izraele J.E. Anna Azari, senátor Jiří Drahoš, ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolf Jindrák či zemský rabín Karol Efraim Sidon. Zvláštním hostem byl hudebník Vladimír Merta.

Umělci zahráli originální skladby, inspirované židovsko-marockým dědictvím, které byly inspirované velkými městy jako Marrákéš, Fes a Rabat. Hudební vystoupení doprovodily verše velkého básníka a mystika Rúmího. Po koncertě následovala ochutnávka tradičního marockého čaje a sladkostí v zahradě Trauttmansdorffského paláce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…