Ministerstvo zahraničí: Na II. Evropské hry v Bělorusku výjimečně bez víza

15.03.2019 9:04

Evropské hry 2019 se budou konat v běloruském Minsku ve dnech 21. až 30. června 2019. Zahraničním fanouškům, kteří se zúčastní II. Evropských her, bude po splnění níže uvedených podmínek umožněn v termínu od 10. června do 10. července 2019 bezvízový vstup na území Běloruské republiky.

Ministerstvo zahraničí: Na II. Evropské hry v Bělorusku výjimečně bez víza
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Časově omezený bezvízový vstup na území Běloruské republiky bude umožněn na základě Výnosu prezidenta Běloruské republiky č. 292 "O opatřeních pro přípravu a provedení II. Evropských her v roce 2019".

Pro bezvízový vstup na území Běloruské republiky jsou stanoveny následující podmínky (bez ohledu na použitý typ dopravy):

  • vstup na území Běloruské republiky a pobyt na území Běloruské republiky musí být realizován v období od 10. června 2019 do 10. července 2019;
  • cizinec musí být držitelem platného cestovního dokladu opravňujícího jeho držitele k cestování do zahraničí;
  • cizinec musí být držitelem originální nebo elektronické vstupenky na soutěže II. Evropských her (včetně zahajovacího nebo závěrečného ceremoniálu);
  • cizinec musí mít uzavřeno cestovní pojištění (minimálně na částku 10.000,- EUR).

Podle Výnosu prezidenta Běloruské republiky č. 292 bude bezvízový vstup umožněn také aktivním účastníkům II. Evropských her, oficiálním zástupcům, organizátorům her a dalším odborníkům (v termínu od 20. května 2019 do 10. července 2019).

Velvyslanectví České republiky v Běloruské republice dále upozorňuje, že pokud je pobyt na území Běloruské republiky delší než pět dnů (včetně dne příjezdu a dne odjezdu), je nutná registrace na portálu „portal.gov.by“ – záložka „Administrativní procedury“, kategorie „Občanství a migrace“, služba č. 200.12.14.1. V případě ubytování v hotelu zajistí příslušnou registraci hotel. Registrace při pobytu nad pět dnů je nutná v případě bezvízového vstupu i v případě vstupu s platným vízem.

II. Evropské hry se budou konat v běloruském hlavním městě Minsku od 21. do 30. června 2019 ve 12 sportovních objektech. Více než 4000 sportovců z 50 zemí bude soutěžit o 199 souborů medailí v 15 sportech. Soutěže v devíti sportech pak budou zároveň kvalifikací k účasti na Letních olympijských hrách, které se budou konat v roce 2020 v japonském Tokiu.

Užitečné odkazy ZDE, ZDE, ZDE a ZDE

Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v databázi DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…