Ministerstvo zahraničí: Slavnostní ukončení Diplomatické akademie

17.06.2018 9:04

Státní tajemník Ministerstva zahraničních věcí ČR Miloslav Stašek předal osmi diplomatickým koncipientům certifikáty, potvrzující úspěšné zakončení základní diplomatické přípravy, zahájené koncem února tohoto roku.

Ministerstvo zahraničí: Slavnostní ukončení Diplomatické akademie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V průběhu diplomatické přípravy absolvovali koncipienti Diplomatické akademie MZV ČR náročnou teoretickou část z oblasti mezinárodní politiky, ekonomické diplomacie, bilaterální a multilaterální politiky ČR, právních a konzulárních základů a mnoha dalších specifických aspektů zahraniční politiky České republiky. Formou seminářů a kurzů s praktickým nácvikem prohlubovali své negociační, prezentační a komunikační dovednosti, znalosti diplomatické angličtiny apod.

V rámci praktické části své přípravy pak diplomatičtí koncipienti rotovali po odborech v politické, ekonomické a právní a konzulární sekci MZV. Součástí diplomatické přípravy je měsíční stáž na vybraných zastupitelských úřadech ČR a kurz ke zvládání krizových situací, který již tradičně probíhá ve spolupráci s Vojenskou akademií ve Vyškově.

Své studium pak zakončili obhajobou písemné práce a ústními zkouškami v souladu se zákonem o státní službě, jakož i se zákonem o zahraniční službě a s vyhláškou o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby.

Posluchači všeobecné diplomatické přípravy, ročník 2018:
Lenka Aldorf
Martina Dočkalová
Tereza Gráfová
Radek Hovorka
Marek Hrubeš
Tomáš Pavlíček
Jonáš Vnouček
Martin Žáček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…