Ministerstvo zahraničních věcí: Černínský palác hostil konferenci o Versaillské smlouvě

28.09.2019 21:38

Pod záštitou ministra zahraničních věcí České republiky a předsedkyně Akademie věd České republiky se 26. – 27. září 2019 na půdě Černínského paláce v Praze konala mezinárodní konference „The Frustrated Peace? The Versailles Treaty and its Political, Social and Economic Impact on Europe“.

Ministerstvo zahraničních věcí: Černínský palác hostil konferenci o Versaillské smlouvě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Konferenci zahájila náměstkyně ministra zahraničních věcí Anita Grmelová. Hlavními organizátory byly Historický ústav Akademie věd České republiky a Ústav světových dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Na sedm desítek odborníků – historiků z devíti zemí Evropy - se sešlo, aby diskutovali o významu a důsledcích Versailleské smlouvy, jedné z nejvýznamnějších událostí 20. století. Konec první světové války a kolaps tradičních monarchií měl být příležitostí pro zásadní transformaci Evropy a světa, pro nastolení nových politických režimů a společenských struktur. Nejvýznamnější platformou pro vybudování nového světového řádu se staly mírové rozhovory v Paříži, které probíhaly od ledna 1919 do ledna 1920. Měly se stát zásadní pro takovou přestavbu světa, která by zabránila možnosti budoucích válek.

Konference přinesla řadu poznatků o politických, společenských a ekonomických důsledcích Versailleská smlouvy, a to nejen pro dobu bezprostředně navazující, ale i pro současný svět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…