Ministerstvo zahraničních věcí: Opatření omezující přeshraniční pohyb považujeme za nutnou daň v boji proti nemoci

03.01.2021 15:21

Společné tiskové prohlášení ministra zahraničních věcí ČR Tomáše Petříčka a ministryně sociálních věcí a sociální soudružnosti Saska Petry Köppingové.

Ministerstvo zahraničních věcí: Opatření omezující přeshraniční pohyb považujeme za nutnou daň v boji proti nemoci
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Jako osoby odpovědné za přeshraniční koordinaci opatření pro boj s šířením infekce koronaviru podtrhujeme zájem chránit české a saské občany před následky šíření choroby covid, ale zároveň i zájem na co nejmenším dopadu na přeshraniční spolupráci a životy našich občanů v pohraničí.

Opatření omezující přeshraniční pohyb považujeme za nutnou daň v boji proti nemoci. Nové pravidlo testování přeshraničních pracovníků minimálně dvakrát týdně, které začne platit od 11. ledna 2021, má za cíl chránit občany. Česko a Sasko bojují proti koronaviru společně.

V této souvislosti bychom rádi poděkovali pendlerům a jejich zaměstnavatelům za porozumění v této nelehké situaci.

Veškerá opatření budeme udržovat jen po dobu nezbytnou pro ochranu našich občanů. Jakmile pandemická situace dovolí, uvolníme je. Jednotlivé kroky budeme mezi sebou nadále koordinovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec