Ministerstvo zahraničních věcí: Prohlášení k situaci ve Venezuele

01.08.2017 20:07

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky je vážně znepokojeno současnou situací ve Venezuele, kde v uplynulých měsících během protestů opozičních sil zahynulo více než 100 osob. Rodinám těchto osob vyjadřujeme upřímnou soustrast a věříme, že probíhající protesty nebudou nadále potlačovány neadekvátními prostředky.

Ministerstvo zahraničních věcí: Prohlášení k situaci ve Venezuele
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Volby do Ústavodárného shromáždění, které se uskutečnily dne 30. 7. 2017, považujeme za vážné ohrožení demokracie. Vyzýváme venezuelskou vládu, aby se pokusila najít východisko ze stávající kritické situace, hledala řešení prostřednictvím politického dialogu se zástupci opozice a usilovala o obnovu základních demokratických principů a respektování práva v zemi.

Za důležité považujeme taktéž propuštění osob zatčených při protestech, osvobození politických vězňů a obnovení jejich občanských práv a svobod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…