Ministerstvo zahraničních věcí: Švédsko vyhlásilo zpřísněný režim na svých hranicích

08.04.2017 20:42

V souvislosti s teroristickým útokem, který se odehrál ve Stockholmu 7. dubna 2017 odpoledne, a probíhajícím pátrání po pachatelích Švédsko s okamžitou platností vyhlásilo zpřísněný režim na svých hranicích. Jedná se především o pohyb směrem ze Švédska, nicméně je třeba počítat se zpřísněnými kontrolami a zdrženími i na příjezdu do země. Jedná se nejen o hlavní přístupovou komunikaci z Dánska přes Öresundský most, nýbrž i o trajekty z a do Dánska, Německa, Polska, Finska a baltských zemí, jakož i hraniční přechody mezi Švédskem a Finskem a Norskem, a to všech druhů dopravy tedy i železniční a letecké.

Ministerstvo zahraničních věcí: Švédsko vyhlásilo zpřísněný režim na svých hranicích
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Opatření má platit na 10 dní, nicméně v případě potřeby může být prodlouženo až na 20 dní a lze očekávat na hraničních přechodech jistá zdržení, namátkové kontroly obsahu vozidla apod. Doporučujeme českým občanům cestujícím do Švédska, aby s sebou měli potřebné doklady, tj. platný buď občanský průkaz, nebo cestovní pas a při vjezdu/výjezdu ze země důsledně dbali pokynů švédské policie a celní správy.

Při pohybu v samotném Stockholmu již žádná omezení neplatí, městská hromadná doprava již funguje, hlavní nádraží bylo otevřeno, pouze místo incidentu je vyhrazeno vyšetřovatelům a je třeba dbát pokynů příslušníků bezpečnostních složek, které jsou na místě.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…