Ministerstvo zahraničních věcí hostí seminář MIKTA

21.11.2017 8:39

Dne 22. 11. 2017 se ve velkém sále Ministerstva zahraničních věcí České republiky uskuteční od 10:00 do 13:00 hodin seminář neformálního sdružení MIKTA.

Ministerstvo zahraničních věcí hostí seminář MIKTA
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Sdružení MIKTA vzniklo v roce 2013 a jeho ambicí je přinášet myšlenky, projekty a řešení ve vztahu k novým globálním výzvám, jako je například udržitelný rozvoj, ekonomická spolupráce vyššího typu, ochrana životního prostředí a posilování stability a míru. Tato aliance, která vznikla pod heslem „Nové inovativní partnerství“, zahrnuje Mexiko, Indonésii, Koreu, Turecko a Austrálii. (Na semináři se představí všechny členské země MIKTA kromě Austrálie, která nemá v České republice rezidentní velvyslanectví.)

Seminář zahájí náměstek pro řízení sekce mimoevropských zemí, ekonomické a rozvojové spolupráce Martin Tlapa.

Program bude zaměřen na vysvětlení aktivit a cílů neformálního sdružení MIKTA. Jeho země samy o sobě jsou významnými obchodními partnery České republiky. Během semináře velvyslanci a diplomaté členských zemí MIKTA přiblíží účastníkům možnosti, jak by toto sdružení mohlo jakožto nadstavba dále usnadnit a zefektivnit obchodní, vědecké, kulturní a další vztahy naší země s jeho členskými státy.

Do konce roku 2017 je hlavním koordinátorem MIKTA Turecko, v příštím roce se ujme této úlohy Indonésie.

Státy MIKTA ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí České republiky zvou na tuto konferenci zástupce českých firem se zájmem o teritoria MIKTA, představitele významných zahraničních firem, novináře i studenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…