Ministerstvo zahraničních věcí představilo nové velvyslance

12.04.2015 17:46

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa představil tento týden v Černínském paláci nové velvyslance ČR ve Spolkové republice Německo a v Republice Myanmarský svaz.

Ministerstvo zahraničních věcí představilo nové velvyslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Na setkání se zástupci více než 100 podniků, svazů, asociací, výzkumných a vývojových center a orgánů státní správy byli představeni nově jmenovaní velvyslanci v Německu, Tomáš Jan Podivínský, a v Myanmaru, Jaroslav Doleček. Oba tituláři nastínili priority své mise ve svěřených teritoriích, mezi které budou patřit podpora rozvoje exportních aktivit českých firem, hledání nových příležitostí na zahraničních trzích a společného výzkumu a vývoje nových technologií (zj. v případě Německa) či rozvojových projektů (zj. v Myanmaru).

Akce byla součástí série pravidelných setkání nově nastupujících velvyslanců ČR s českými podnikateli a proexportně zaměřenými institucemi, jež MZV ČR od roku 2011 pořádá v rámci svých aktivit na podporu ekonomické diplomacie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…