Ministerstvo zdravotnictví: Nominace na Cenu Makropulos jsou vyhlášeny

22.06.2017 18:01

Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík udělí u příležitosti Mezinárodního dne seniorů výroční Cenu Makropulos 2017. Cena bude udělena dne 27. září 2017 v 18 hodin ve Stavovském divadle v Praze, poté bude následovat divadelní představení Audience u královny.

Ministerstvo zdravotnictví: Nominace na Cenu Makropulos jsou vyhlášeny
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Cena Makropulos je nazvána podle divadelní hry Karla Čapka, která domýšlí odvěkou lidskou touhu po nekončícím životě. Poselství hry je možno chápat i tak, že nestačí jen přidat léta životu, ale je nutné přemýšlet o kvalitě života přidaných let.

V posledních desetiletích se v České republice prodlužuje střední délka života, což vede k rozsáhlým demografickým změnám. Přibývá zejména lidí, kteří se  díky zkvalitnění zdravotních služeb, dostupnosti moderních léků a léčebných postupů dožívají vyššího věku, než bylo možné v minulosti.

Cena Makropulos je proto udělována k ohodnocení mimořádného a v praxi osvědčeného projektu řešícího zdravotní a zdravotně sociální potřeby seniorů v České republice. Může být udělena obci nebo městu České republiky nebo nestátní neziskové organizaci (spolky, zapsané ústavy, obecně prospěšné společnosti). Ocenění není určeno pro fyzické osoby, jeho součástí je finanční částka ve výši 300 tisíc korun.

Návrhy na udělení ceny mohou dle nařízení Vlády ČR č. 248 ze dne 22. srpna 2007 podávat fyzické a právnické osoby. Na Ministerstvo zdravotnictví je možno zasílat návrhy na udělení Ceny Makropulos za rok 2017 do 25. srpna 2017. Návrh na udělení ocenění musí být podán písemně.

Nominace na ocenění zasílejte na adresu Ministerstva zdravotnictví, oddělení zdravotně sociálních služeb, Palackého nám. 4, Praha 2,
128 01.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…