Ministerstvo zdravotnictví vydalo nové ochranné opatření, návrat ze zemí EU+ je bez omezení

21.03.2022 7:33 | Tisková zpráva

Ministerstvo zdravotnictví vydalo nové ochranné opatření, na základě kterého je nově návrat do České republiky ze zemí EU+ bez omezení. Návraty z mimounijních zemí zůstávají beze změn.

Ministerstvo zdravotnictví vydalo nové ochranné opatření, návrat ze zemí EU+ je bez omezení
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Od pátku 18. 3. tedy jsou návraty ze zemí EU a Andorry, Islandu, Lichtenštejnska, Monaka, Norska, San Marina, Švýcarska a Vatikánu bez omezení. Podmínky pro návrat z mimounijních zemí zůstávají stejné.

Ministerstvo zdravotnictví nově vydalo od 19. 3. také seznam zemí a teritorií s nízkým rizikem výskytu onemocnění covid-19, ze kterých mohou do ČR všechny osoby bez omezení důvodu cesty. V tomto seznamu jsou momentálně zařazené: Indonésie, Jižní Korea, Katar, Kolumbie, Kuvajt, Nový Zéland, Peru, Rwanda, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Macao a Tchaj-wan.

Celé znění opatření najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …