Ministerstvo zemědělství: Ministr zemědělství odvolal generálního ředitele Povodí Ohře

26.08.2023 11:42 | Tisková zpráva

S účinností k 31. říjnu letošního roku dnes ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) odvolal dosavadního generálního ředitele státního podniku Povodí Ohře Zbyňka Folka. Výběrové řízení na uvolněný post vypíše Ministerstvo zemědělství do konce tohoto týdne.

Ministerstvo zemědělství: Ministr zemědělství odvolal generálního ředitele Povodí Ohře
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Důvodem odvolání generálního ředitele Zbyňka Folka byl způsob vedení personální politiky a nedostatek komunikace uvnitř podniku.

Ministerstvo zemědělství na uvolněný post generálního ředitele státního podniku Povodí Ohře vypíše v průběhu tohoto týdne standardní výběrové řízení.

„Děkuji panu řediteli za řízení podniku Povodí Ohře od roku 2019, kdy se mu podařilo nastartovat řadu projektů i v souvislosti s reakcí na klimatické změny či revitalizaci krajiny v rámci povodí,“ uvedl ministr Marek Výborný.

Povodí Ohře se stará o území s rozlohou téměř 10 000 km2 v hydrologickém povodí Ohře a v dalších vymezených hydrologických povodích. Podnik zde spravuje vodní toky, umělé kanály, přivaděče, velké vodní nádrže, ostatní vodní nádrže, jezy a malé vodní elektrárny. Podnik působí na území 5 krajů a 33 obcí s rozšířenou působností. Správa povodí je rozdělena mezi tři závody se sídly v Chomutově, Karlových Varech a Terezíně. Povodí Ohře, státní podnik, vznikl k 1. lednu 2001 na základě zákona o povodích. Funkci jeho zakladatele vykonává Ministerstvo zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…