Ministr Herman odhalí na Žižkově pomník Jaroslava Seiferta

16.09.2016 19:57

V pondělí 19. září 2016 v 10.00 hodin se ministr kultury Daniel Herman zúčastní slavnostního odhalení plastiky k poctě Jaroslava Seiferta, nositele Nobelovy ceny za literaturu a žižkovského rodáka. Slavnost se koná u příležitosti 115. výročí Seifertova narození.

Ministr Herman odhalí na Žižkově pomník Jaroslava Seiferta
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Téměř před rokem převzal Daniel Herman záštitu nad dokončením realizace výtvarného projektu k poctě Jaroslava Seiferta. Projekt vznikl z iniciativy majitelů domu i pozemku v Seifertově ulici, Českého centra Mezinárodního PEN-Klubu, za podpory  MČ Praha 3 a pražského  magistrátu.  Výstavbu pomníku  podpořila rovněž básníkova dcera. V březnu 2016 pak začaly stavební práce.

Památník je umístěn poblíž míst, kde básník žil, na malém pozemku mezi ulicemi Seifertova, Chelčického a Táboritská. Má podobu kamenné stuhy s citátem ze Seifertovy básně Prosinec 1920: „...to slovo letělo jako pták do sítě hvězd …..".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…