Ministr Jan Mládek dnes jednal s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou o budoucnosti JE Temelín

19.01.2015 21:08

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se dnes v podvečer v Českých Budějovicích setkal s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou. Hlavním tématem jejich rozhovoru byla budoucnost jaderné energetiky a dostavba JE Temelín.

Ministr Jan Mládek dnes jednal s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou o budoucnosti JE Temelín
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Je to v krátké době druhé setkání ministra Jana Mládka s hejtmanem některého z českých krajů. V minulém týdnu se ministr setkal nad problematikou prolomení těžebních limitů s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. S jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou dnes hovořili především o budoucnosti jaderné energetiky. 

 „Hovořil jsem s panem hejtmanem v souvislosti s projednáváním Aktualizace státní energetické koncepce o aspektech, které v současné době ovlivňují budoucnost a rozvoj jaderné energetiky. Seznámil jsem ho též s připravovaným Národním akčním plánem rozvoje jaderné energetiky, který je v současné době v připomínkovém řízení.  Samozřejmě, že hlavním tématem našich rozhovorů byly otázky možného rozšíření Jaderné elektrárny Temelín,“ uvedl ministr Jan Mládek.

Podle slov jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly má případná dostavba JETE v regionu podporu. „Seznámil jsem pana ministra se závěry jihočeského zastupitelstva, které na svém prosincovém jednání vyjádřilo případné dostavbě Jaderné elektrárny Temelín podporu, “ uvedl dnes večer po jednání hejtman Jiří Zimola.  Připomněl též, že o souhlasném postoji jihočeských zastupitelů informoval dopisem premiéra Bohuslava Sobotku.      

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…