Ministr L. Zaorálek na Českém rozvojovém dni

19.09.2015 13:35

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek ve čtvrtek 17. září 2015 na Kampě slavnostně zahájil Český rozvojový den. Akce nabídla návštěvníkům informace o zahraniční rozvojové spolupráci a bohatý kulturní program.

Ministr L. Zaorálek na Českém rozvojovém dni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

„Je na nás hledat způsob, jak změnit situaci v zemích, které pomoc potřebují. Z událostí posledních dní je zřejmé, proč je třeba se právě jim věnovat. Zahraniční rozvojová spolupráce je přitom jednou z cest, jak lze vznikajícím problémům předcházet,“ sdělil ministr Zaorálek při zahájení zdarma přístupného festivalu, který měl za cíl široké veřejnosti představit zahraniční rozvojovou spolupráci. Festival uspořádalo Ministerstvo zahraničních věcí ČR s Českou rozvojovou agenturou (ČRA) ve spolupráci a dalšími partnery.

Prostřednictvím informačních stánků se na akci prezentovalo 10 zemí, v nichž ČR realizuje rozvojovou spolupráci. Jde o Afghánistán, Bosnu a Hercegovinu, Etiopii, Gruzii, Kambodžu, Kosovo, Moldavsko, Mongolsko, Srbsko a Zambii. Kromě kultury, výrobků či národní kuchyně se na stáncích představily nestátní neziskové organizace, soukromé firmy a státní instituce, které v daných zemích uskutečňují rozvojové projekty.

Nad akcí převzal záštitu předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka. V rámci doprovodného programu zástupci MZV a ČRA předali ocenění pro vítěze dětské výtvarné a fotografické soutěže. Pro návštěvníky byl připraven doprovodný program včetně interaktivních a naučných aktivit pro rodiny s dětmi, v rámci programu vystoupila řada hudebních uskupení.

Festival Český rozvojový den je součástí série kulturně-informačních akcí o globálním rozvoji, které se pod hlavičkou Českého rozvojového týdne uskuteční od 14. do 20. září v Praze a dalších městech ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…