Ministr financí míří na dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje

11.03.2015 18:56

Ministr financí a předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš zahajuje 16. března dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje. První den ho čeká prohlídka poškozených dálničních mostů na D47 v Ostravě, setkání s významnými podnikateli kraje či beseda s občany. Druhý den se Babiš mimo jiné setká s vedením OKD a představiteli hornických odborů a navštíví laguny Ostramo.

Ministr financí míří na dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Při prohlídce poškozených dálničních mostů na D47 Andreje Babiše doprovodí ministr dopravy Dan Ťok a primátor Ostravy Tomáš Macura. Společně veřejnosti představí připravované kroky, které mají za cíl zjednat nápravu v co nejkratším možném termínu.

V Domě kultury města Ostravy se pak oba ministři a primátor Tomáš Macura setkají s občany na veřejné besedě, která začíná v 16 hod. Diskutovat se budou aktuální otázky, jako havarijní stav mostů na D47, budoucnost havířů na Ostravsku, likvidace ropných lagun Ostramo a další témata, o která lidé projeví zájem.

V úterý 17. března se Andrej Babiš a Tomáš Macura setkají s vedením OKD a představiteli sdružení hornických odborů. Po návštěvě OKD se ministr financí Andrej Babiš a primátor Ostravy Tomáš Macura vydají na prohlídku areálu lagun Ostramo. „Na místě představíme reálné varianty, které budou znamenat definitivní vyřešení jednoho z největších ekologických problémů nejen v rámci Ostravy, ale také celé republiky,“ řekl Macura.

V poledne Babiš poobědvá s vedením Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity a následně se zúčastní besedy se studenty. Na závěr ministr financí navštíví Štěrkovnu Hlučín, a to v souvislosti s projektem sanace a revitalizace Štěrkovny po bývalé těžbě štěrkopísku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…