Ministr kultury navštíví Japonsko

24.06.2017 7:32

Daniel Herman v pondělí 26. června 2017 odlétá s delegací předsedy vlády ČR B. Sobotky na pracovní návštěvu Japonska.

Ministr kultury navštíví Japonsko
Foto: MK ČR
Popisek: Ministerstvo kultury ČR, logo.

Cílem návštěvy české vládní delegace budou především setkání s japonskými partnery včetně zástupců podnikatelské sféry a investorů a setkání s osobnostmi významnými pro česko-japonské vztahy. 

Ve středu 28. června 2017 v 10,30 hodin  v rámci samostatného programu položí Daniel Herman květiny u hrobu českých legionářů na hřbitově Fucho v Tokiu. Hrob připomíná pětici legionářů, kteří zahynuli v japonských nemocnicích nebo na lodi při návratu do samostatné vlasti v letech 1918 a 1919.

V 11,15 hodin navštíví ministr Herman studenty katedry bohemistiky v Tokyo University of Foreign Studies a bude diskutovat i s rektorem univerzity o podmínkách studia zde i případné bližší spolupráci v této oblasti mezi oběma zeměmi. Ve 14,00 hodin následuje setkání ministra s Asociací svatyň Shinto v Meiji Jingu, kde se seznámí s náboženstvím Šinto, které jako jediné vzniklo na japonské půdě.

V 15,00 hodin se Daniel Herman setká s japonským ministrem školství, kultury, sportu, vědy a techniky panem Hirokazou Matsunem, se kterým bude hovořit o společných vzájemných stycích v oblasti kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…