Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek jednal s ministrem zahraničních věcí Iráku Ibrahimem al-Jaafarim

09.02.2017 20:12

Jednání ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka s ministrem zahraničních věcí Iráku Ibrahimem al-Jaafarim při jeho oficiální návštěvě České republiky se zaměřilo zejména na možnosti zvýšení vzájemného obchodu, který v současné době neodpovídá potenciálu, a na podporu perspektivních projektů českých firem v Iráku, především v oblasti petrochemického průmyslu.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek jednal s ministrem zahraničních věcí Iráku Ibrahimem al-Jaafarim
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministři pohovořili také o přípravě druhého zasedání Smíšené komise pro hospodářskou spolupráci mezi Českou republikou a Iráckou republikou, které se uskuteční letos v Bagdádu.
Ministr Jan Mládek ocenil zintenzivnění oficiálních styků na nejvyšší úrovni, zmínil rozhovory prvního náměstka ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka s delegací Iráckého parlamentu a projevil lítost nad oběťmi války Iráku s Islámským státem.

Ministr zahraničních věcí Iráku Ibrahim al-Jaafari vyjádřil svůj dobrý pocit z atmosféry při návštěvě České republiky a ocenil podporu české vlády, jak dříve v boji proti režimu Saddáma Husajna, tak i nyní při potírání Islámského státu. Podle ministra al-Jaafariho již byly kompletně osvobozeny provincie Salahudin a Ambar. Jak uvedl, po celkovém vítězství nad Islámským státem čeká Irák etapa rekonstrukce, do které hodlá pozvat české firmy a především investory.

„Česká vláda stojí pevně na straně demokraticky zvolené irácké vlády. Jsem přesvědčen, že vítězství nad Islámským státem přinese zemi očekávanou stabilitu a Irák tak bude moci využít své kapacity k obnově infrastruktury a průmyslu,“ uvedl při setkání ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. 

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…