Ministryně Valachová spustila platformu ETINED

04.10.2015 19:20

Ministryně školství Kateřina Valachová a generální ředitelka pro demokracii Rady Evropy Snežana Samardžić-Marković oficiálně spustily Panevropskou platformu pro etiku, transparentnost a bezúhonnost ve vzdělávání (ETINED) Rady Evropy.

Ministryně Valachová spustila platformu ETINED
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Ve dnech 1. a 2. října 2015 organizuje Rada Evropy ve spolupráci s ministerstvem školství, Univerzitou Karlovou a její Pedagogickou fakultou 7. Pražské fórum o vzdělávacích politikách v Evropě. Cílem tohoto fóra je právě oficiální představení platformy ETINED.

Platforma ETINED chce navrhnout nový přístup vycházející z myšlenky, že kvalitního vzdělávání lze dosáhnout jedině tehdy, když celá společnost bude dodržovat základní etické zásady ve veřejném i profesním životě a nebude spoléhat pouze na regulatorní opatření. Platforma si klade za cíl vytvoření kultury demokracie založené na zásadách etiky, transparentnosti a bezúhonnosti.

V rámci činnosti platformy pro první období pro léta 2016 a 2017 se předpokládá například diskuze témat: etické principy ve vzdělávání, které budou zahrnovat také etiku v práci učitele, plagiátorství ve vzdělávání, zejména pak plagiátorství při zpracovávání závěrečných prací nebo falešné doklady o vzdělání.

Pražská fóra patří k druhé nejvýznamnější akci Rady Evropy v oblasti vzdělávání. Mezi odborníky na vzdělávání v evropských zemích mají velmi dobrou pověst. Naskýtá se zde mimořádná příležitost pro české experty prezentovat zkušenosti a získat nové. Jedná se také o prezentaci úrovně a kvality vzdělávacího systému v České republice.

Více informací naleznete na adrese www.coe.int/education.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…