Miroslav Macek: Už je jasné, kdo a proč chce vyprovokovat střet na Ukrajině

08.02.2022 10:48

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Už je jasné, kdo a proč chce vyprovokovat střet na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Biden prohlásil, že pokud dojde k útoku na Ukrajinu, „nebude nic jako Nord Stream 2“. Po otázce, jak to chce prezident udělat, když jde o projekt Německa, Biden reagoval slovy: „Slibuji vám, že to budeme schopní udělat,“ uvádí stanice ABC.

Doufám, že nyní už je každému jasné, kdo a proč chce za každou cenu vyprovokovat střet na Ukrajině.

Šokující titulek „Rusko vtrhlo na Ukrajinu“ zveřejnila v pátek na svém zpravodajském portálu americká agentura Bloomberg. S poznámkou „živě“ se informace objevila na titulní stránce webu minulý pátek zhruba v 16.00 místního času.

Jo, jo, to je holt tak, když se vytvářejí dopředu titulky, u nichž je přání otcem myšlenky.

V neděli oznámila ottawská policie, že zadrží každého, kdo přinese jídlo, palivo a jinou „hmotnou podporu“ demonstrantům, kteří stanují v centru města. Tak mně vrtá hlavou, zda je sex hmotnou či morální podporou, kdyby se náhodou našla děvčata, schvalující atentát na zastupujícího říšského... pardon, demonstraci proti nesmyslným covidovým opatřením.

Anglický komik Jimmy Carr poprvé zareagoval na vlnu znechucení, která se zvedla po jednom z jeho vtipů v netflixovém stand-upu nazvaném Jeho temná esence. Publiku ve Whitley řekl, že očekává, že bude „zrušen“ a že jednou budou moci svým vnoučatům říct, že viděli muže, který si dělal srandu z vážných věcí. „Říkalo se jim vtipy a lidé se smáli,“ řekl.

Carr v pořadu na Netflixu uvedl: „Když lidé mluví o holokaustu, mluví o tragédii a hrůze. Nacistická válečná mašinérie připravila o život 6 milionů Židů. Ale nikdy nezmíní tisíce Romů, kteří byli nacisty zabiti. Nikdo o tom nechce mluvit, protože nikdo nechce mluvit o pozitivech.“

„Skutečně znepokojující není jen ten vtip, ale i to, že když ho diváci slyšeli, tak místo toho, aby odešli, tak tleskali, halekali a souhlasně jásali,“ povzdechl si na Twitteru renomovaný britský právník Robert Rinder.

Dodávám: Jo, pane Rindere, prostě stále ještě existují lidé, kteří jsou schopni rozpoznat vtip, byť drsný. Ale záhy budou všemi možnými způsoby ostrakizováni, umlčováni a (zatím jen profesně) likvidováni.

A to si představte, že existují vtipy, které si dělají podobnou legraci nejen z cikánů.

Do kabiny letadla vstupuje letuška a praví: Vysadil nám motor a je zapotřebí letadlo odlehčit, takže část pasažérů bude muset být z letadla vyhozena. A aby to bylo spravedlivé, kapitán rozhodl, že se začne podle abecedy: Takže, připraví se Arabové, pak buzeranti, cikáni, černoši…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

9:25 V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

Evropa už není tak bezpečná, jak bývala, soudí jeden z našich nejvýznamnějších česko-izraelských bez…