Miss desetiletí a herci z Ypsilonky pokřtili speciální edici vína Prima ZOOM

23.04.2014 15:49

Dokumentární kanál Prima ZOOM ve spolupráci s Botanickou zahradou hl. m. Prahy představil limitovanou edici vína Prima ZOOM a devět druhů nového ročníku vína z vinice sv. Kláry. Slavnostního křtu se zúčastnili Miss ČR 2013 Gabriela Kratochvílová a Jan Schmid, Jana Synková a Jan Jiráň ze Studia Ypsilon.

Miss desetiletí a herci z Ypsilonky pokřtili speciální edici vína Prima ZOOM
Foto: TV Prima
Popisek: Prima ZOOM

Zapíjela se nejen nová vína, ale i rok úspěšného vysílání stanice Prima ZOOM, 45 let od založení Botanické zahrady hl. města Prahy, 10 let od vzniku tropického skleníku Fata Morgana, 50 sezón Studia Ypsilon a 100 000 facebookových fanoušků Prima ZOOM. Vinař a kurátor vinice sv. Kláry Martin Beránek je s novým ročníkem 2013 i přes nepřízeň loňského počasí velmi spokojen. A proč takoví kmotři? Mimo jiné prý proto, že všichni svorně a rádi sledují dokumenty na Prima ZOOM. Kanál Prima ZOOM zároveň nabízí vizuálně krásnou a chytrou zábavu, proto je Gabriela Kratochvílová tím pravým kmotrem. A jak sama říká: „Mám velmi ráda dobré víno, samozřejmě s mírou. Na ZOOMu sleduji nejraději filmy o přírodě a historii, ale také katastrofické snímky.“

Vína Prima ZOOM v odrůdách Modrý Portugal rosé a Rulandské modré klaret byla vyrobena ve velmi limitované edici pouhých 30 ks a získat je lze jen při zvláštních příležitostech (soutěže, dražby). Devět kvalitních a výborných druhů ročníku 2013 můžete ochutnat nebo si donést celou lahev ve viničním domku na vinici sv. Kláry každý den od 14 do 19 hod. a o víkendech a svátcích od 11 do 21 hod.

Výroba vín z vinice sv. Kláry má dlouholetou tradici, na kterou bylo znovu navázáno v roce 2003. Produkují se zde jak vína odrůdová jakostní, tak vína přívlastková, která se vyrábí z odrůd Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Modrý Portugal, Rulandské šedé, Rulandské modré, Neronet, Tramín červený a Muškát moravský. Letošní novinkou je cuveé Angelus a jinak tradiční cuveé Bílé z botanické se nabízí pod novým názvem Botanica.

Zajímavé články a speciály nejen o víně najdete na prima-zoom.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…