Mitel dokončil fúzi se společností Aastra

09.02.2014 20:07

Mitel® Networks Corporation (Nasdaq: MITL) (TSX:MNW), globální lídr na trhu podnikových komunikací, dnes oznámil, že finalizoval fúzi se společností Aastra Technologies Limited.

Mitel dokončil fúzi se společností Aastra
Foto: Aastra
Popisek: Aastra

S kombinovaným ročním obratem ve výši 1,1 miliardy dolarů a 60 miliony zákazníků po celém světě představuje Mitel nyní jednoho z největších globálních hráčů ve svém odvětví. Mitel uskutečnil konsolidaci na trhu podnikových komunikací, jehož velikost se odhaduje na 18 miliard dolarů.

Vedoucí postavení na trhu

S největším podílem na trhu (číslo 1) v západní Evropě a s umístěním mezi Top 5 největšími globálními dodavateli* má Mitel velmi dobrou pozici pro využití rostoucích příležitostí v oblasti cloudových služeb.

„S touto fúzí překonává náš kombinovaný roční obrat hranici miliardy dolarů, která jak věříme vytvoří novou finanční synergii, hodnotu pro akcionáře a ziskový růst na konsolidovaném a velmi slibném trhu,“ řekl Richard McBee, prezident a výkonný ředitel společnosti Mitel. „Máme nyní dvakrát více kvalifikovaných zaměstnanců, nástrojů a řešení umožňující agresivně konkurovat a získávat větší podíl na trhu.“

Volba zákazníka s nejlepší cestou na cloud

Mitel nabízí ucelené portfolio komunikačních řešení, přičemž pokrývá komplexní potřeby zákazníků a celého trhu. Od digitální komunikace až po IP a cloud, od komunikačních platforem po aplikace a zařízení pro nejmenší firmy až po veliké korporace. Portfolio společnosti Mitel nyní nabízí zákazníkům úplnou kontrolu nad údržbou, migrací či upgradováním podnikových komunikačních systémů v takovém tempu, jaké si sami zvolí.

Mitel poskytuje integrované portfolio řešení ať již v privátním, veřejném či hybridním cloudu umožňující vytvořit významnou konkurenční výhodu a obsluhovat zákazníky a partnery globálně, regionálně a s odvětvově specifickým přístupem.

Díky ročnímu rozpočtu na výzkum a vývoj v kombinované výši 100 milionů dolarů má Mitel zdroje potřebné pro podporu pokračujících produktových inovací a širokého rozsahu globálních a regionálních řešení, umožňujících ochranu investic zákazníků do aktuálních technologií.

Finanční stabilita a atraktivní synergie

V souvislosti s uzavřenou akvizicí společnost Mitel financovala celou transakci prostřednictvím 405 milionů dolarů, z nichž 355 milionů je půjčka s termínem splatnosti v lednu 2020 a zbylých 50 milionů dolarů se splatností v lednu 2019. Půjčka 355 milionů dolarů je úrokována sazbou LIBOR, plus 4,25 % s úrokovým stropem LIBOR 1,00 %. Půjčka 50 milionů dolarů je úrokována sazbou LIBOR, plus 4,25 %.

„Jsme potěšeni, že se nám podařilo získat finanční zdroje za takto výhodných podmínek, které významným způsobem redukují úrokové náklady a zvyšují naši finanční flexibilitu,“ řekl Steve Spooner, finanční ředitel společnosti Mitel. „Naše nová kapitálová struktura v kombinaci s lepším cash flow, které v souvislosti s fúzí očekáváme, vytvoří ze společnosti Mitel partnera s nejlepší finanční stabilitou v našem odvětví.“

Finanční transakce byly realizovány ve spolupráci s Jefferies Finance LLC a The Toronto-Dominion Bank, kteří sloužili jako Joint Lead Arrangers a Joint Book-Running Managers. Firma Jefferies LLC působila jako finanční poradce společnosti Mitel v rámci celé obchodní transakce a finančních produktů, a TD Securities Inc. jako finanční poradce firmy Aastra.

Společnost očekává v příštích 2,5 letech úsporu přibližně 50 milionů dolarů na úrokových sazbách díky finanční synergii obou společností, optimalizaci dodavatelského řetězce a ekonomické konsolidaci. V důsledku fúze Mitel očekává, že kombinované cash flow umožní optimalizovat splátky dluhu a přitom poskytne dostatečnou flexibilitu k agresivnímu růstu.

Podmínky transakce

Mitel touto transakcí získal všechny akcie společnosti Aastra. V rámci podmínek smlouvy dostali akcionáři společnosti Aastra 6,52 dolarů v hotovosti plus 3,6 akcie společnosti Mitel za každou drženou akcii firmy Aastra. Celková částka vyplacená společností Mitel činila 80 milionů dolarů a celkem bylo vydáno 44.162.509 akcií Mitel. Společnost Mitel financovala hotovostní transakce částečně v rámci své hotovosti a částečně ze zmiňovaných finančních půjček.

*Zdroj: MZA PBX/IP PBX Market, World Quarterly Edition, Q2 2013, TTM Q3 2012 - Q2 2013

O společnosti Aastra, a Mitel company

Aastra je společnost patřící pod Mitel. Firma Mitel je globální lídr na trhu podnikových komunikací, který efektivně propojuje zaměstnance, partnery a zákazníky – kdekoliv, kdykoliv a prostřednictvím jakýchkoliv zařízení, jak v nejmenších firmách, tak v největších korporacích. Díky širokému portfoliu řešení a snadné cestě na cloud nabízí Mitel zákazníkům maximální výběr. S kombinovaným obratem více než 1 miliardy dolarů, 60 miliony zákazníků po celém světě a první pozicí na trhu v západní Evropě je Mitel jasným lídrem podnikových komunikací. Více informací naleznete na www.mitel.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…