Mladá Boleslav: Štěpánku oživily nové naučné cedule i prvky pro děti

26.03.2022 9:37 | Tisková zpráva

Vedení města rozhodlo oživit mobiliář v parku Štěpánka, který od revitalizace parku před několika lety už do značné míry zchátral nebo byl zničen vandaly.

Mladá Boleslav: Štěpánku oživily nové naučné cedule i prvky pro děti
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V rámci projektu s náklady několika set tisíc korun na více místech v parku odborná firma nainstalovala během středy a čtvrtka různé prvky pro děti a nové naučné cedule, které jsou zaměřeny na zajímavá témata. Celkem je zde zhruba 35 nových tabulí a prvků, které nabízejí mnoho možností zábavy. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Mohou je využít děti například při procházkách s rodiči, ale stejně tak školní kolektivy. Nejvíce zchátralé či poničené starší prvky a cedule byly odstraněny a naopak nyní čeká na malé i větší návštěvníky parku na novém vybavení hodně zábavy i poučení.

Hned u vstupu do parku v blízkosti Koliby je základní tabule s informacemi a mapovým znázorněním dalších stanovištˇ. Je zde i možnost stáhnout si příslušnou aplikaci a s ní při procházce po jednotlivých stanovištích řešit s pomocí mobilu další zajímavé úkoly.

Naučné tabule jsou zaměřeny například na ptáky, ryby, dřeviny, houby, vodu v krajině, na význam mrtvého dřeva, na lesní internet či na téma strom jako dům. Na menších cedulkách jsou i frotážové obrázky zvířat, na které si děti mohou položit papír a obyčejnou tužkou po něm přejíždět, až se obrázek na papíře objeví. Ve spodní části parku u Klenice je i doskočiště a další zajímavé prvky. Celkem je zde 11 velkých cedulí, 16 jednonohých malých pultíků, tři kuličkolamy a jeden frotážový pult na dvou nohách . Nejvíce cedulí a prvků je umístěno v části parku u veverek a v okolí, další jsou v blízkosti hudebního altánu a v blízkosti říčky Klenice, především u mola s veverkami a v lokalitě poblíž bazénu a můstku směrem k dětskému hřišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.