Moravskoslezská vědecká knihovna: Zažijte ostravské knihovny letos trochu jinak!

30.09.2021 10:29 | Tisková zpráva

Deset různých knihoven se letos opět spojilo a připravilo už pátý ročník Festivalu ostravských knihoven. Ten však proběhne v trošku jiné podobě než v předchozích letech. Základem programu se v letošním roce totiž stal knihovní questing aneb hledačka „Co ukrývají ostravské knihovny“. Doprovodný program proběhne 5. října.

Moravskoslezská vědecká knihovna: Zažijte ostravské knihovny letos trochu jinak!
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

„Každá ze zapojených knihoven si připravila jednu otázku, v níž odtajňuje něco ze svých prostor či služeb. Odpověď je možno vyhledat buď přímo v dané knihovně, nebo na jejích webových stránkách. Hru si tedy mohou zahrát ti, kteří knihovny rádi navštíví osobně, i ti, kteří raději nacházejí informace online,“ uvedla Libuše Foberová, ředitelka Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě, která je hlavním organizátorem festivalu.

Zadání questingu bude zveřejněno 4. října na www.festivalostravskychknihoven.cz a pátrat bude možno až do 10. října. Úspěšní luštitelé budou zařazeni do slosování a mohou vyhrát některou ze zajímavých cen.

Kromě questingu chystají knihovny zajímavý doprovodný program. Hlavním festivalovým dnem je úterý 5. 10. 2021, kdy proběhne mimo jiné několik přednášek, komentovaná vycházka, ukázková lekce trénování paměti nebo výstavky z fondu.

Ambasadorem letošního ročníku festivalu se stal zpěvák a velký milovník knih a knihoven Martin Chodúr, který o svém vztahu k literatuře povypráví v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě právě 5. 10. 2021 v 17:00 hodin. „Jsem opravdu vášnivým čtenářem. Kamkoliv přijedu, moje kroky směřují do knihkupectví a antikvariátů, a samozřejmě miluju knihovny, které vám dávají možnost přečíst spousty knih,“ zve Martin Chodúr.

Kromě vědecké knihovny se do akce letos zapojily Knihovna města Ostravy, Univerzitní knihovna Ostravské univerzity, knihovna Galerie výtvarného umění v Ostravě, knihovna a studovna Ekonomické fakulty VŠB-TUO, knihovna Ostravského muzea, knihovna Národního památkového ústavu, ÚOP v Ostravě, knihovna Archivu města Ostravy, knihovna Janáčkovy konzervatoře v Ostravě a knihovna Plato Ostrava.

Všechny potřebné informace i podrobný rozpis doprovodného programu jsou k dispozici na adrese www.festivalostravskychknihoven.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…