Moravskoslezská vědecká knihovna přijde za vámi

08.07.2021 15:33

Knihy, noviny a časopisy, které už nejsou na trhu dostupné a jsou chráněny autorským právem, si mohou přečíst čtenáři Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě z pohodlí domova.

Moravskoslezská vědecká knihovna přijde za vámi
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

Jde o tituly vydané na území České republiky: knihy od roku 2007, časopisy a noviny od roku 2010. Moravskoslezská vědecká knihovna může čtenářům přístup k textům zprostředkovat díky tomu, že má jako jedna z vybraných institucí přístup do Národní digitální knihovny.

„Čtenáři si mohou z pohodlí domova číst plné texty knih, časopisů a novin, ke kterým by se jinak nedostali, protože již nejsou k dispozici na knižním trhu. V katalogu knihovny poznají zájemci tato díla velice jednoduše, protože je u nich umístěn odkaz na digitalizovaný dokument se symbolem zámku“, poznamenala Libuše Foberová, ředitelka knihovny.

Každé ráno si také mohou čtenáři vědecké knihovny prolistovat aktuální noviny a časopisy z celého světa i z České republiky. Knihovna totiž zakoupila databáze PressReader a Anopress, které jsou k dispozici zdarma a k nimž je možné se přihlásit odkudkoliv.

Pokud nemá čtenář možnost navštívit vědeckou knihovnu osobně, může si objednat zaslání knih a jiných knihovních dokumentů až do domu. Z domova se dají realizovat i online konzultační a poradenské služby, které může využít kdokoliv.

„Čtenáři si mohou navíc ve vědecké knihovně najednou vypůjčit až 14 e-knih. Nabízíme i online registraci, kterou jistě využijí zájemci ze vzdálenějších míst regionu“, dodala Libuše Foberová, ředitelka knihovny.

V letošním roce zůstává knihovna otevřena celé léto. Prázdninová provozní doba: pondělí a středa 10:00–18:00 hod., úterý, čtvrtek a pátek 9:00–16:00 hod., sobota a neděle zavřeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…