Moravskoslezská vědecká knihovna stále nabízí své služby

15.10.2020 9:40

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě byla nucena s posledními protiepidemickými opatřeními omezit provozní dobu, pro navrácení knih doporučovat maximální využívání biblioboxů před knihovnou a pro čtenáře ponechat otevřenou pouze hlavní půjčovnu, registraci a informační služby. Stále se však snaží vyjít svým návštěvníkům vstříc, proto přesunula některé své aktivity do online prostoru.

Moravskoslezská vědecká knihovna stále nabízí své služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Knihovna, ilustrační foto

„Rešerše a další informační služby objednávané online prostřednictvím formulářů a e-mailů fungují beze změn. Taky jsme navýšili počet e-knih, které si můžete vypůjčit, na 10,“ informuje knihovnice u výpůjčního pultu studentku Hanku. Ta již využívá online vzdělávání na Moodlu knihovny, který najdou čtenáři hned v úvodu webové stránky www.svkos.cz. Hanka studuje Vysokou školu podnikání a práva v Ostravě-Michálkovicích a líbí se jí kurz Napíšu diplomku (od začátku do konce). Ten pomáhá studentům píšícím bakalářské nebo magisterské diplomové práce. V 8 dílech kurzu se student dozví, jak metodicky postupovat během celého procesu psaní práce od výběru tématu až po obhajobu. 

Středoškolským studentům jsou v Moodlu určeny kurzy Píšu maturitní/seminární práci a Kyberbezpečnost.  Stále jsou zdarma v nabídce pro veřejnost kurzy MS Word pro začátečníky, MS Excel pro začátečníky, kurz pro tvorbu prezentace v programu MS PowerPoint a pro práci s grafickým nástrojem Canva. Pro falešné začátečníky a mírně pokročilé je zde 9 lekcí základních anglických frází pro nejobvyklejší situace. Pokud tedy nemůže návštěvník do knihovny, přijde knihovna prostřednictvím monitoru za ním domů.

V současnosti je při pohybu v prostorách knihovny i nadále nutné dbát na zvýšenou hygienu, používat dezinfekci u vstupu, dodržovat bezpečné rozestupy a mít zakrytá ústa a nos rouškou. Krédem knihovny je být pro čtenáře i nadále bezpečným zázemím pro získávání kvalitních informací a dalších služeb, což se i v této složité době daří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…