Moravskoslezský kraj: Nová bezplatná aplikace o památkách se bude hodit

29.03.2018 14:50

Nový mobilní průvodce provede zájemce po turistických a zároveň památkově chráněných zajímavostech, kterými se kraj může pyšnit. Aplikace je dostupná na krajských stránkách a to bez nutnosti instalace. Jejím autorem je zaměstnanec krajského úřadu Radim Fojtík.

Moravskoslezský kraj: Nová bezplatná aplikace o památkách se bude hodit
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Po úspěšné aplikaci, která zvala do pivovarů a minipivovarů v kraji, přichází Radim Fojtík s další nabídkou. Provede zájemce po nejzajímavějších památkách regionu. Autor využil aplikaci Story Maps, která umožňuje spojit mapy s textem, nápaditými obrázky a multimédii. Je to jednoduchý, ale účinný a atraktivní způsob, jak lidem nabídnout příběhy či zážitky z Moravskoslezského kraje.

Tento mobilní průvodce vznikl ve spolupráci s odborem kultury a památkové péče Moravskoslezského kraje. „V našem regionu je spousta krásných míst a památek, které si zaslouží velkou pozornost. Některé z nich jsou turisticky oblíbené a hojně navštěvované, ale jsou i takové, o kterých se tolik neví. Mám radost, že tato nová aplikace naláká další návštěvníky a upozorní na místa, která našemu kraji dodávají kulturnější nebo i duchovnější rozměr,“ řekl 1. náměstek hejtmana pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo.

Aplikace „Kultura a památková péče v Moravskoslezském kraji“ obsahuje národní kulturní památky, chráněná území (městské a venkovské památkové zóny či rezervace), vybrané hrady a zámky, dřevěné kostely a kaple nebo přehled příspěvkových organizací Moravskoslezského kraje, včetně fotografie nebo loga a stručného popisu daného místa.

„Po zveřejnění aplikace o pivovarech mí přátelé vtipkovali, že bych měl svůj zájem vyvážit a zapracovat na něčem serióznějším. Nápad věnovat se kulturním památkám mě nadchl a práce na této aplikaci mě opravdu bavila. Budu rád, když si lidé díky ní udělají nějaký hezký výlet a připomenou si, že je v našem kraji krásně,“ řekl autor aplikace Radim Fojtík a dodal, že další aplikací, kterou právě připravuje, jsou autokempy v kraji.

Aplikace, umístěné na webových stránkách kraje:

  • Pivovary ZDE
  • Kultura a památková péče ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…