Moravskoslezský kraj: Talentovaní středoškoláci dostali ocenění za mimořádné úspěchy

03.11.2022 19:38 | Tisková zpráva

Celkem 25 jednotlivců a 5 týmů středoškoláků z Moravskoslezského kraje dostalo ocenění za své úspěchy nebo mimořádné aktivity. Mezi oceněnými byli šampioni vědomostních olympiád, soutěží v přírodovědných, technických a humanitních oborech, řemesel a uměleckých přehlídek.

Moravskoslezský kraj: Talentovaní středoškoláci dostali ocenění za mimořádné úspěchy
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Ceny, které předával náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, mají nejúspěšnějším žákům a týmům středních škol poděkovat a také je motivovat do budoucna.

„Jsem přesvědčen o tom, že mezi nadanými středoškoláky, které jsme letos ocenili, zcela jistě jsou budoucí významní vědci, úspěšní podnikatelé, řemeslníci nebo výjimeční umělci. Těší mě, že máme v našem regionu mladé lidi, kteří jsou cílevědomí, mají zájem o své okolí, a nadšeně se pouštějí do věcí nad rámec povinností, které jim určuje jejich škola nebo rodiče. Jsem na ně pyšný,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Dodal, že letos bylo na krajský úřad doručeno 61 návrhů na ocenění jednotlivců a 20 návrhů v kategorii školních týmů, což svědčí o mimořádných úspěších nejen žáků, ale také škol, které své reprezentanty pečlivě a svědomitě připravují. Ocenění středoškoláci obdrželi certifikáty, plastiky z dílny Střední umělecké školy Ostrava a poukázky na nákup zboží pro volný čas.

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33140 lidí

„Je skvělé, že máme v regionu tolik talentovaných středoškoláků. Úžasný je třeba příběh Lukáše Linharta z Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku-Místku, který v krajských kolech obsadil stupně vítězů v Astronomické a Fyzikální olympiádě a ve Středoškolské odborné činnosti. Úspěšný byl i v celostátních kolech dalších fyzikálních soutěží a Astronomickou olympiádu vyhrál. Zúčastnil se, kvůli covidu na dálku, i Mezinárodní olympiády v astronomii a astrofyzice v Bogotě a získal bronz na mezinárodní úrovni. Všestranně nadaná je také Stela Srpová z Gymnázia Volgogradská v Ostravě, která si kromě jiných přinesla i bronzovou medaili z celostátní soutěže Co víš o energetice a v Astronomické olympiádě. V praktických dovednostech v oblasti oprav silničních vozidel a stavby závodních speciálů vyniká Michal Pustějovský z Vyšší odborné školy, Střední školy a Středního odborného učiliště v Kopřivnici, který se mimo jiné stal laureátem prestižního celostátního ocenění České ručičky. Nebo Alena Piskořová z Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, která školu reprezentuje na celostátních a mezinárodních přehlídkách ve hře na příčnou flétnu, bude příští rok vystupovat jako sólistka s Janáčkovou filharmonií a dokonce i v zahraničí,“ vyjmenoval náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Upozornil mimo jiné i na úspěchy týmu Gymnázia Cihelní ve Frýdku-Místku, který přivezl zlaté medaile z prestižní vědecké přehlídky Expo Science Asia, která se konala letos v Dubaji. Porotce zaujal projektem zaměřeným na šetrné nakládání s vodou.

Ocenění středoškoláci a středoškolské týmy:

tabulka

tabulka

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…