Moravskoslezský kraj: V Josefovicích se jezdí po novém, obec má opravený průtah

13.11.2021 21:23 | Tisková zpráva

V Josefovicích, které jsou součástí Klimkovic, mají nově opravenou silnici. Kilometr a půl dlouhý průtah je po kompletní opravě, která si vyžádala 20,7 milionu korun.

Moravskoslezský kraj: V Josefovicích se jezdí po novém, obec má opravený průtah
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Město Klimkovice zaplatilo 1,5 milionu, zbytek šel ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

„Díky dvouměsíčním intenzivním pracím se Josefovicemi nyní projíždí pohodlněji a bezpečněji. Kompletní opravy se dočkal kilometr a půl dlouhý úsek od křižovatky s ulicí Čs. Armády, která propojuje Josefovice s Klimkovicemi, až k odbočce na Janovice,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a upřesnil, že se jedná o silnici III/46417.

„Silnice nemá jen nový koberec, opravovaly se také konstrukční vrstvy komunikace. Projekt zahrnoval i nové obruby a jednořádky ze žulových kostek na krajnicích, silnice je teď také lépe odvodněná, má nové uliční vpustě i poklopy kanalizačních šachtic a plynofikačních uzávěrů. Nové je také dopravní značení, a to svislé značky i vodorovné nástřiky na zemi,“ řekl náměstek hejtmana kraje Radek Podstawka s tím, že celkové náklady prací, které provedla společnost Jankostav, byly vyčísleny na 20,7 milionu korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…