Moravskoslezský kraj bude na olympiádě mládeže reprezetovat 248 sportovců

22.06.2019 14:02

Letošní Olympiáda dětí a mládeže ČR 2019 (ODM) se koná v Libereckém kraji. O medaile bude od 23. do 28. června bojovat přes 4 tisíce mladých reprezentantů ze všech 14 krajů. Moravskoslezský kraj bude ve všech 18 sportech zastupovat 248 sportovních nadějí. Olympiádu bude živě přenášet ČT Sport.

Moravskoslezský kraj bude na olympiádě mládeže reprezetovat 248 sportovců
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Olympiáda dětí a mládeže bude zahájena v neděli 23. června v 17 hodin v liberecké HOME CREDIT ARÉNĚ. Slavnostního ceremoniálu se zúčastní také náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny. „Na poslední letní olympiádě mládeže získali mladí sportovci pro Moravskoslezský kraj 48 medailí. V našem regionu vyrůstá spousta talentů a já věřím, že opět předvedou skvělou kondici. Jsem přesvědčený, že jejich úspěchy budou velkou motivací nejen pro ně samotné, ale i pro jejich vrstevníky. Chceme totiž děti a mládež vést k aktivnímu sportu a zdravému pohybu,“ vysvětlil náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který se v neděli 23. června brzy ráno s krajskou výpravou rozloučí před ostravskou Ostravar Arénou.

„Největším želízkem v ohni krajské výpravy je plavec Jakub Krischke z Klubu plaveckých sportů Ostrava, který by se mohl stát jedním z nejúspěšnějších sportovců letošní olympiády. Svědčí o tom jeho výjimečné výsledky na nedávném Mistrovství České republiky, kde s přehledem zvítězil ve všech individuálních závodech. Držím mu palce, aby své perfektní výkony zopakoval a vybojoval olympijské medaile ve všech disciplínách, kterých se zúčastní,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Vedle tradičních disciplín, jako je plavání, atletika, volejbal či fotbal, budou mít mladí závodníci tento rok nově možnost soutěžit také v judu, sportovním lezení, letním biatlonu nebo v umělecké disciplíně – street art. Vlajkonošem moravskoslezské krajské výpravy a trenérem mladých sportovních střelců je stejně jako na olympiádě před čtyřmi lety bronzový medailista z olympijských her v Sydney z roku 2000 Martin Tenk.

„Na letošní olympiádě má mezi školami nejpočetnější zastoupení Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových v Ostravě. Nominovalo se 16 talentovaných sportovců, kteří za sebou mají řadu úspěchů v závodech Českého poháru, na republikových šampionátech a dalších významných sportovních akcích. Budou reprezentovat kraj v atletice, beachvolejbalu, basketbalu, cyklistice, judu, sportovní gymnastice, střelbě, triatlonu a volejbalu. Věřím, že navážou na úspěchy svých starších spolužáků z minulých olympiád,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a dodal, že Moravskoslezský kraj účastníky Olympiády dětí a mládeže opět významně podpořil.

„Kraj mladým sportovním nadějím přispěl na vybavení, také na soustředění a přípravu na závody. Uhradili jsme i účastnické poplatky, dopravu a oblečení krajské výpravy. Celkem šlo z krajského rozpočtu 2,3 milionu korun. Jsem přesvědčený, že má tato podpora smysl, vychováváme totiž špičkové sportovce, kteří brzy budou Moravskoslezský kraj reprezentovat v republice, ale i ve světě,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…