Moravskoslezský kraj má nové webové stránky i doménu

24.10.2015 13:30

Poskytnout veřejnosti aktuální a přehledné informace, pokud možno na jeden či na dva kliky. To je filozofie Moravskoslezského kraje, který od tohoto týdne přechází na novou doménu a grafickou podobu svých webových stránek.

Moravskoslezský kraj má nové webové stránky i doménu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Aktuální informace o dění v regionu od tohoto týdne návštěvníci najdou na adrese: www.msk.cz.

„Jsem rád, že se nám konečně podařilo koupit doménu msk.cz, která byla blokována jiným vlastníkem. Je snadno zapamatovatelná, jednoduchá, lépe se vyslovuje a vystihuje náš region,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza. Upozornil, že než se nová adresa vžije, bude zároveň fungovat i ta stará: www.kr-moravskoslezsky.cz.

S novou doménou přichází Moravskoslezský kraj i s novou grafickou podobou webových stránek. „Snažíme se přizpůsobit současným trendům. Stránky jsou v responsivním designu, tedy upraveny pro mobilní telefony a tablety.  Všem svým návštěvníkům poskytují nejen aktuální informace z kraje, ale moderním způsobem upozorňují i na turistické atraktivity (např. interaktivní mapy), zajímavosti či jedinečnosti našeho regionu (rubrika Víte, že…) a další. Jsme otevřený úřad, neschováváme informace za milion odkazů, snažíme se je veřejnosti poskytovat tak, aby je zájemci nemuseli složitě hledat, ale aby je dostali na první dobrou,“ dodal ředitel moravskoslezského krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

7:02 Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektan…