Moravskoslezský kraj má stříbro v soutěži Egovernment the Best

22.11.2018 18:06

V soutěži nejzajímavějších projektů elektronizace veřejné správy v České republice Egovernment the Best 2018 získal Moravskoslezský kraj 2. místo. Ocenění obdržel za projekt Elektronizace podpůrných projektů k řízení krajské korporace Moravskoslezského kraje.

Moravskoslezský kraj má stříbro v soutěži Egovernment the Best
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V soutěži, kterou vyhlašuje časopis eGovernment, tak kraj navázal na „šňůru“ medailí z minulých let.

„Díky realizaci projektu šetří zaměstnanci krajského úřadu a krajských příspěvkových organizací čas i peníze. Procesy podporující korporátní řízení jsou díky elektronizaci efektivnější a zcela transparentní. Organizace zřízené Moravskoslezským krajem tak mají větší prostor na plnění své hlavní činnosti a občanům mohou poskytnout kvalitnější služby,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě Tomáš Kotyza.

Dodal, že Moravskoslezský kraj začal prosazovat standardy korporátního řízení a přijal koncepci poskytování sdílených služeb jako jeden z prvních v Česku. „Krajský úřad tak není jen správním úřadem vykonávajícím administrativu, ale staví se i do role ústředí korporace, která zahrnuje krajem zřízené a založené organizace různých odvětví. Těší mě, že to děláme dobře. Dokazuje to nejen toto ocenění, ale i ‚medaile‘ z předchozích let,“ řekl Tomáš Kotyza s tím, že krajský úřad dál pracuje na zkvalitnění existujících služeb, postupně chce do praxe zavádět další sofistikovanější a náročnější projekty.

V soutěži Egovernment the Best 2017 získal Moravskoslezský kraj první místo za projekt Podpora a rozvoj náhradní rodinné péče v Moravskoslezském kraji. V roce 2016 uspěl s projektem Návrh architektury ICT Moravskoslezského kraje. Tyto výsledky doplňuje speciální ocenění v roce 2016 pro projekt Systém pro výměnu informací v rámci sítě krajských zdravotnických zařízení Moravskoslezského kraje a třetí místo v roce 2015 pro projekt Portál kraje – centrální místo pro komunikaci a spolupráci kraje a příspěvkových organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…