Moravskoslezský kraj podpoří letní tábory pro děti i letos

04.06.2020 18:49

Kvůli dopadům koronaviru musí Moravskoslezský kraj dělat ve svém rozpočtu úsporná opatření, přesto i tento rok přispěje na dětské letní tábory. Krajští zastupitelé na letní tábory schválili třičtvrtě milionu korun pro 18 organizací, které se práci s dětmi a mládeží věnují celoročně.

Moravskoslezský kraj podpoří letní tábory pro děti i letos
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„I když kvůli koronaviru musíme šetřit a pozastavili jsme většinu dotací, rozhodli jsme se udělat výjimku a letní tábory podpoříme. Rodiče i děti mají za sebou velmi náročné období v sociální izolaci. Dětem určitě prospěje smysluplně strávený čas s vrstevníky, rodiče si odpočinou a budou mít více času na sebe nebo na svou práci,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny s tím, že kraj letní tábory podporuje už několikátým rokem.

Kraj rozdělil mezi 18 organizátorů táborů cekem 750 tisíc korun, podporu nejčastěji získala místní střediska skautů nebo asociace turistických oddílů mládeže. „Krajský příspěvek sníží náklady na tábory tak, aby byly finančně dostupnější. Taky umožní dětem nabídnout zajímavější program i zážitky. Věřím, že si děti letošní prázdniny skvěle užijí,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a doplnil, že kraj přispěl na 35 táborových turnusů, kterých se zúčastní přibližně 1100 dětí z Moravskoslezského kraje.

Během prázdnin se z dětí stanou jachtaři, badatelé nebo třeba i žurnalisté, mnohdy budou trávit léto daleko od civilizace a mobilního signálu a v přírodě se naučí soběstačnosti. Podpořené tábory jsou ve většině případů založeny na principu dobrovolnictví, což kraj vítá a podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…